Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ide várják a szervezők az építő jellegű véleményeket, javaslatokat a versennyel kapcsolatban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hídfutás 2011

(imre, 2010.10.05 17:43)

Hölgyeim és Uraim, Önök éppen egy verseny felnőtté válásának lehetnek tanúi.

bekeményítés

(agyhalott, 2010.10.03 18:53)

Én a rendezők helyében minden sportszerűtlen megmozdulást (fellökés, út közbeni beállást stb.) örökös eltiltással sújtanám és erről a tényről a verseny előtt minden indulót tájékoztatnék. Akár a nevezési lapra is felkerülhetnének ezek a szabályok, ahol aláírásával el is fogadja az illető ezeket a szankciókat. Ekkora tömeget csak kemény szabályokkal lehet kordában tartani, különben szép lassan elszabadul a pokol.

:((

(Rendezők, 2010.10.01 18:42)

Nagyon sajnálom a történteket? Fair play?!
A mezőny végén jött a mentő, Nekik senki sem jelentette a dolgot. Mi is a célnál voltunk, de nekünk sem szólt senki. Sajnáljuk.
Jövőre is várjuk Önöket szeretettel.

Egy javaslat- egy történet

(Név nélkül, 2010.10.01 16:52)

Gondolkodtatok- e már azon,hogy a munkahelyeket is ösztönözhetnénk a résztvételre? Talán több szponzor is lehetne.. Úgy, mint az iskolák között jutalmazotok jutalmazhatnátok a dolgozói közül %-osan legtöbb munkavállalót indító munkahelyet. Jó lenne ha a felnőttek között is többen sportolnának!
A másik a szerencsétlen baleset ami velünk megesett. Már ötödször indultunk a családdal a hídfutáson, mindig is gond volt,hogy a fiatalok nem törődve az éppen mögötte futóval hirtelen megálltak vagy csoportosan gyalogolva elállták az utat a futók előtt. Az előzés ilyenkor részemről úgy történt, hogy a karommal óvatosan félretoltam az előttem gyaloglót és kielőztem őket. Most is így tettem, és az ismerőseim közül is sokan így tettek. Most, sajnos , egy ilyen előzést zokon vett egy 16 éves "nagy" fiú és gyorsan beérve az illető előzőt hátulról, teljesen váratlanul a cél előtt 50 méterrel hatalmasat lökött az éppen sprintelőn, aki elesett megsérült a tenyere, lába és eltört a karja. Hát ezt azért szándékosságnak is nevezhetnénk.. A kár az, hogy mindezt balesetet szenvedett illető gyereke is látta, aki nagyon megijedt a történteket látva. Erről többet nem írnék már.
A Hífutást szeretjük, jól szervezettnek tartom és a korábbi évekhez képest ez volt a legszervezettebb Hídfutás, pedig soha nem futott még ennyi ember ebben a városban!! Köszönöm a szervezők a sok munkáját!!!!Remélem jövőre a bevezetett változtatások még tovább emelik majd a verseny szinvonalát és hangulatát!
Most jutott eszembe, hogy jövőre az esemény megrendezésekor a nagyszámú induló miatt a kórháznak jelezni kellene a rendezvényt.
"Ha törik, ha szakad " mi ott leszünk 2011-ben is!

skocia ...........callander

(emmer attila , 2010.09.30 16:40)

most olvastam az eredmenyeket gratulalok mindenkinek.fussatok sokat mert igy egeszsegesek lesztek es adjatok ezt az erzest gyermekeiteknek is.a rendszeres futastol naprol napra erosebbek lesztek es egy napon ti lesztek a bajnokok.............a hidfutas tobbszoros gyoztese attila.

2011-s Hídfutáshoz

(imre, 2010.09.28 19:24)

Ez így nagyszerűnek néz ki. Hajrá!

Tervek a jövőre

(Szervezők, 2010.09.28 10:13)

Köszönjük a hozzászólásokat, kritikákat.

Természetesen mi is folyamatosan azon gondolkodunk, hogyan lehet úgy lebonyolítani a versenyt, hogy minél több embernek élmény legyen, és minél kevesebb visszaélésre legyen lehetőség. Tökéletes versenyt - amely 2000 ember igényeinek megfelel - nem lehet rendezni, ezt kb. 25 év versenyzői és jó pár év versenyszervezői tapasztalattal mondom...

A jövő évi Hídfutásra sok-sok változtatást tervezünk, amivel az általatok kifogásolt dolgokat helyre tudjuk tenni. Ezek közül a lényegesebbek:

- a rajt a Széchenyi téren lesz, így az autós forgalmat nem zavarjuk, és a 2000 fős tömeg jobban kezelhető;

- megszűnik az ingyenes versenyzés - nevezési díjat fogunk kérni -, melyért cserébe a következő pontokban olvashatókat tudjuk biztosítani:

- időmérő szőnyeg a rajtnál, így mindenkinek pontos versenyidőt tudunk mérni;

- kontrolszőnyeg a Tökház magasságában. Ezzel a két mérőponttal kiküszöbölhetőek az oly sokszor emlegetett útvonalcsalások;

- a befolyt nevezési díjakból ismét mindenkinek tudunk pólót biztosítani;

- rajtszám a versenyzőknek, így kiszűrhetők azok, akik "csak úgy beálltak futni".


A chipek cseréjével sajnos nem tudunk mit kezdeni. Technikailag kivitelezhető, hogy videofelvétel, vagy célfotó készüljön, de amikor tömegesen érkeznek be az emberek, akkor ez sem nyújt megoldást, mert a rajtszámok takarva vannak, arról nem is beszélve, hogy mekorra munka ezeket utólag beazonosítani...

A fair play szabályait még tanulni kell :)

becsulet

(klara, 2010.09.28 07:19)

sajnos a chipek cserejet nem lehet kivedeni sajnalom azokat akik igy nyernek.(becsulet?) amugy gratulalok a szervezoknek szep munka volt!

tibik@citromail.hu

(Lakatos Tibor, 2010.09.27 20:39)

Mért csodálkozik kedves Virág,tavaly egyéves nyerte azt a távot 22percel hol van az a 30-hoz.
De a viccet félre téve remélem lesz valami megoldás erre.
Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam.Ha időm engedi jövőre is elmegyünk.

Verseny

(dr. Kovács Levente, 2010.09.27 19:50)

A tavalyi versenyhez hasonlóan ismét nagyon jól éreztük magunkat! Nekünk szülőknek a futás élménye és a verseny hangulata volt a meghatározó, míg az atlétikára járó kislányunknak a versenylehetőség volt fontos. Nagyon boldog volt, hogy nyert és kupát kapott. Ráadásul a feleségem is 3-dik lett.
Sajnos én magam is tanúja voltam annak tavaly is, most is, hogy egyesek a hídnál állnak be futni, főleg az iskolások, de felnőttet is láttam. Nem tudom, hogy lehetne ezt megakadályozni. Jövőre ismét megyünk.

első

(Szabó Virág, 2010.09.27 17:34)

Mindenki Sebestyén Viviennel van elfoglalva, de az nem tűnt fel senkinek, hogy a legkisebb lányok között egy 3 (!) éves kislány lett az első, aki fél óra alatt lazán lefutotta a 4 km-es távot?

Óvás

(Egy felháborodott szülő, 2010.09.27 14:48)

A 1999-1996 közötti korosztályban Sebestyén Vivienn nem vett részt a versenyen.
Kérném a dobogóról leszorulók érdekében az eset megvizsgálását.

vélemény

(Cilicske, 2010.09.27 13:11)

Nekem a rajtnál hiányzott az a határozottság ami a célban megvolt, jó volt hogy egy irányba tereltétek a futókat. Rendezetteb vol. Jövőre nem lehet a rajt esetleg a főtérről?

:):):)

(győztes, 2010.09.27 12:42)

Már többször voltam nálatok, és mindíg sokat kellett várnom a rajtszám-chip felvételre, de most több asztalnál nagyon gyorsan szervezetten ment. A rajt a szokásos tömegrajtot hozta, nehéz kezelni ennyi embert.A célban taapsztalt újdonságok, hogy 2 felé tereltétek a futókat és az 1000 póló után lezártátok az egyenest nyagyon tetszett. Tetszett az is hogy minden pontosan időben zajlott, ahogy az előre ki volt írva . Gratulálok a csapatnak!

köszi

(Lali, 2010.09.27 12:13)

Köszönöm ezt a szép napot Nektek! Profi munka!

:-(

(Versenyző, 2010.09.27 11:45)

Én most vettem részt először a Hídfutáson,az szép idő ellenére nekem csalódás volt.Én ott a tömeg közepén azt tapasztaltam,hogy sokan információhiánnyal küzdöttek.Tőlem kérdezgették,hogy hogyan és hová kell feltenni a chippet,hogy fel kell-e tűzni a rajtszámot is és egyebek...Nagyon meglepő volt számomra az is hogy a csapat a Kis-Duna sétánynál ketté vált.Míg mások a kijelölt úton futottak,a leszakadók a szigeten,ezzel jelentősen lerövidítve a távot.
Ahhoz képest,hogy ez a 10.Hídfutás volt nekem nagyon szervezetlennek tűnt.

tibik@citromail.hu

(Lakatos Tibor, 2010.09.27 11:37)

Én azzal kapcsolatosan,ejtenék pár szót,hogy a lányom korosztályában (11-14) induló Sebestyén Vivien nevével még egy versenyen sem találkoztam pedig sok sok versenyen indulunk,és aki ilyen eredményt tud futni (16:53)az szinte ahol elindul biztos dobogós.
De ha tényleg ennyit tud futni 11 évesen (mert van egy pár ilyen tehetséges kislány,de mindet ismerem névről)akkor nagyon nagyon gratulálok neki,és elnézést a bizalmatlanságért.
Üdvözlettel:Lakatos Tibor

jópofa

(Feca, 2010.09.27 08:34)

Nagyon izgi verseny volt, feledhetetlen a végén a fürdőzés! Az idővel is rendeben voltunk!!! :)

köszi

(Szilvi, 2010.09.27 07:58)

Köszőnöm ezt a szép napot! Jövőre újra eljövök!

rajt

(rendezok, 2010.09.26 21:47)

a rajtra 3+3ember felugyelt. jovore a rajt talan a szechenyi teren lesz.ezt tervezzuk. a csalasok minket is felhaboritanak,mi is 6embert zartunk ki hasonlo okokbol.